Gebitsverzorging


Wij krijgen vaak vragen over de gebitsgezondheid van de hond. Vanaf nu kunt u ook bij ons terecht voor al uw vragen over de tandverzorging voor uw hond.

Omdat binnen het team 2 dames zijn afgestudeerd voor paraveterinaire ondersteuning, zijn zij bevoegd om een gebitsreiniging (zonder narcose) te mogen uitvoeren. Zij zullen het gebit van uw hond volledig nakijken en eventueel reinigen (voor zover uw hond dit toelaat).

U krijgt bij deze gebitscontrole een persoonlijk advies dat past bij uw hond. Met dit advies en de producten die te koop zijn in de salon, kunt u zelf dus ook thuis aan de slag.

Bij tand(vlees)problemen die wij niet kunnen verhelpen, adviseren wij u om contact op te nemen met uw dierenarts voor een eventuele reiniging onder narcose.

De assistentes zullen controleren op:

 • Algemene aanwezigheid van de tanden
 • Tandplak of tandsteen
 • Ontstekingen en/of afwijkingen zoals bijvoorbeeld stank, woekeringen of bloedingen

  Zij reinigen het tandvlees, poetsen de tanden en tot slot geven ze persoonlijk advies hoe u het zelf kunt onderhouden.


  Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn de assistentes aanwezig in de salon. Deze kunnen alleen op afspraak plaatsvinden. Een gebitscontrole kan eventueel ook gecombineerd worden met een trimbehandeling.

  Kosten voor de gebitsreiniging bedragen € 35,- inclusief consult. Combineert u de gebitscontrole met de trimbehandeling, dan bedragen de kosten slechts € 25,-

  Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.


  Tot ziens in de salon!