Gebitsverzorging


Wij krijgen vaak vragen over de gebitsgezondheid van de hond. Omdat het gebit van de hond minstens zo belangrijk is voor de gezondheid als de vachtverzorging kunt u bij ons terecht voor al uw vragen over de tandverzorging voor uw hond.

Omdat ik binnen het team een assistente heb die afgestudeerd is als para veterinaire, is zij bevoegd om een gebitsreiniging (zonder narcose) te mogen uitvoeren. Zij zal het gebit van uw hond volledig nakijken en eventueel reinigen (voor zover uw hond dit toelaat).

U krijgt bij deze gebitscontrole een persoonlijk advies dat past bij uw hond. Met dit advies en de producten die te koop zijn in de salon, kunt u zelf dus ook thuis aan de slag.

Bij tand(vlees)problemen die wij niet kunnen verhelpen, adviseren wij u om contact op te nemen met uw dierenarts voor een eventuele reiniging onder narcose.

De assistente zal het gebit controleren op:

 • Algemene aanwezigheid van de tanden
 • Tandplak of tandsteen
 • Ontstekingen en/of afwijkingen zoals bijvoorbeeld stank, woekeringen of bloedingen

  Zij reinigt het tandvlees, poetst de tanden en tot slot geeft ze persoonlijk advies hoe u het zelf kunt onderhouden.


  Het reinigen van het gebit kan alleen op afspraak plaatsvinden. Voor deze behandeling wordt er extra tijd gereserveerd voor uw hond en kan daardoor dus niet zonder afspraak tussendoor worden uitgevoerd. Een gebitscontrole kan (op afspraak) ook gecombineerd worden met een trimbehandeling.

  Kosten voor de gebitsreiniging bedragen € 35,- inclusief consult. Combineert u de gebitscontrole met de trimbehandeling, dan bedragen de kosten slechts € 25,-

  Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.


  Tot ziens in de salon!