Even voorstellen


Honden Verzorgings Instituut Limburg is ontstaan uit een hobby en een enorme passie voor honden.

Toen ik in 2000 de Mbo-opleiding "Dierverzorging, Voeding en Veterinaire Ondersteuning" te Heerlen ging volgen kregen we een les over het toiletteren van honden. Ik kwam toen tot de grote ontdekking dat onze Foxterriër wel eens de verkeerde vachtverzorging heeft gekregen.

Onze fox was een hele pittige reu die niet de makkelijkste hond was op een trimtafel, hij heeft toen inderdaad jaren de verkeerde behandeling gekregen waardoor hij zijn hele kleur kwijt was en een hele grijze doffe vachtkleur had gekregen. Mijn moeder en ik zijn ons daarin gaan verdiepen en we kwamen tot de conclusie dat de hond dus geschoren werd i.p.v. geplukt.

Mijn moeder is toen begonnen met de cursus hondentoiletteren en toen ik 17 jaar werd heb ik via mijn stage bij hondentrimsalon Keleb in Brunssum ook de cursus aangevraagd zodat ik naast mijn MBO opleiding ook het diploma voor het hondentoiletteren zou gaan behalen.

Tijdens die opleiding en stage was ik werkzaam in Dierenasiel De Reddingsboei te Geleen. Hondjes die in het asiel zaten en wel een flinke was-, trim- of borstelbeurt konden gebruiken heb ik toen getrimd en dit heeft mijn liefde voor dit vak alleen maar doen laten groeien. Dit vanwege het feit dat hondjes die er eerst onverzorgd uitzagen na een flinke trimbeurt veel sneller geplaatst konden worden in een nieuw gezin. In november 2009 ben ik mijn eigen salon gestart in Schinnen bij Dierenpension K9. Dit was een hele goede ervaring. Ik kreeg al gauw veel klanten en heb inmiddels al een hele vaste klantenkring.

Na deze ervaring vond ik het tijd worden om mijn eigen bedrijf ook te vestigen op een plaats waar ik eigen baas ben. In november 2013 hebben wij onze huidige woning gekocht om daar mijn bedrijf aan huis te kunnen vestigen. Doordat het aan huis is, de ligging van de salon en de grote tuin is er veel rust rondom het bedrijf.

Naast het trimmen werk ik ook voor het Citaverde college als officieel leerbedrijf en als bedrijfsassessor voor de proeve van bekwaamheid. Ik vind het geweldig de leerlingen te leren wat mijn vak allemaal inhoudt.