Honden Verzorgings Instituut Limburg:
Ontstaan uit een hobby en een enorme passie voor honden


"Graag stel ik mij even voor: Ik ben Nicole Wiggers. Moeder van 2 prachtige jongens, Joep en Luuk en het vrouwtje van hondje Max.

Toen ik in 2000 de Mbo-opleiding "Dierverzorging, Voeding en Veterinaire Ondersteuning" te Heerlen ging volgen kregen we een les over het toiletteren van honden. Ik kwam toen tot de grote ontdekking dat onze Fox Terriër wel eens de verkeerde vachtverzorging heeft gekregen.

Onze fox was een hele pittige reu die niet de makkelijkste hond was op een trimtafel, Hij is toen helaas zonder overleg jaren geschoren, zonder dat wij hier echt verstand van hadden. De kleuren van zijn vacht waren helemaal verloren gegaan en onze Fox Terriër kreeg een hele grijze, doffe krulvacht. Mijn moeder en ik zijn ons in deze behandelingen gaan verdiepen en we kwamen tot de conclusie dat deze hond dus een hele andere behandeling kreeg dan ons was verteld.br>
Toen ik 17 jaar werd, heb ik via een stage in Brunssum ook een extra cursus aangevraagd, zodat ik naast mijn mbo-opleiding ook het diploma voor het hondentoiletteren zou kunnen halen.

Tijdens die opleiding en stage was ik werkzaam in Dierenasiel De Reddingsboei te Geleen. Hondjes die in het asiel zaten en wel een flinke was-, trim- of borstelbeurt konden gebruiken heb ik toen getrimd en dit heeft mijn liefde voor dit vak alleen maar doen laten groeien: de hondjes die er eerst onverzorgd uitzagen, konden na een trimbeurt veel sneller geplaatst worden in een nieuw gezin.

In november 2009 ben ik mijn eigen salon gestart in Schinnen bij Dierenpension K9. Dit was een hele goede ervaring en ik had al snel een grote vaste klantenkring opgebouwd.

Na deze ervaring vond ik het tijd worden om mijn eigen bedrijf ook te vestigen op een plaats waar ik eigen baas ben. In november 2013 hebben wij onze huidige woning gekocht om daar mijn bedrijf aan huis te kunnen vestigen.

Doordat het aan huis is, de ligging van de salon en de grote tuin is er veel rust rondom het bedrijf.

Omdat Honden Verzorgings Instituut Limburg nog steeds groeiende is, ben ik in november 2018 gestart met het opleiden van een trimster. Wanneer zij haar diploma heeft behaald, kan ik de salon versterken met een gediplomeerde hondentrimsters. Zo kunt u in de toekomst sneller terecht wanneer u belt voor een afspraak en bent u niet langer afhankelijk van alleen mijn agenda."





Het team van Honden VerzorgingsInstituut Limburg: