Honden Verzorgings Instituut Limburg:
Ontstaan uit een hobby en een enorme passie voor honden


"Graag stel ik mij even voor: Ik ben Nicole Wiggers. Moeder van 2 prachtige jongens, Joep en Luuk en het vrouwtje van Fox Terriër Max.

Tijdens mijn opleiding ‘Dierverzorging, Voeding en Veterinaire Ondersteuning’ te Heerlen liep ik stage in een trimsalon. Daarnaast was ik werkzaam in Dierenasiel De Reddingsboei te Geleen. Hondjes die in het asiel zaten en wel een flinke was-, trim- of borstelbeurt konden gebruiken, heb ik toen gewassen en gefatsoeneerd. Dit heeft mijn liefde voor dit vak enorm laten groeien: de hondjes die er eerst onverzorgd uitzagen, konden na een trimbeurt veel sneller geplaatst worden in een nieuw gezin.

Na deze ervaring had ik besloten om in Horst verder te studeren zodat ik een eigen bedrijf kon gaan starten in de dierverzorging. Dit combineerde ik met een opleiding van het Huisdier en Kennis instituut voor het Honden toiletteren.

In november 2009 ben ik mijn eigen salon gestart in Schinnen bij Dierenpension K9. Dit was een hele goede ervaring. Ik kreeg al gauw veel klanten en had inmiddels al een hele grote vaste klantenkring opgebouwd.

Na deze ervaring vond ik het tijd worden om mijn eigen bedrijf ook te vestigen op een plaats waar ik echt eigen baas ben. In november 2013 hebben wij onze huidige woning gekocht, mede om daar mijn bedrijf aan huis te kunnen vestigen.

Honden Verzorgings Instituut Limburg is zeker niet stil komen te staan. Sinds oktober 2019 ben ik gaan werken met vast personeel. Inmiddels is Honden Verzorgings Instituut Limburg uitgegroeid tot een team met 2 gediplomeerde medewerkers.
Nicole

Anouk

Esmee